Jäsenkirje, heinäkuu 2023

7.8.2023

Luzern

Hopp Schwüz, Freunde der Schweiz

Edellisestä jäsenkirjeestä on jo kulunut tovi ja kesä on pitkällä. Kuluneet kuukaudet ovat täyttyneet yhdistyksen osalta toiminnan perusteiden suunnittelemisessa ja rakentamisessa, joten tämä työ ei ole näkynyt jäsenillemme. Näitä näkymättömämpiä töitä on menossa useita ja niiden tulokset konkretisoituvat osin tulevan syksyn ja viimeistään ensi vuoden alun aikana.

Yhdistyksen strategian ensimmäinen työpaja on pidetty ja syyskuussa järjestetään seuraava, jossa määrittelemme mitä ja millainen SYS tulevaisuudessa on. Alku näyttää lupaavalta ja toivomme myös teidän osallistumistanne esimerkiksi keskustelemalla paikallisosastonne johtotiimin kanssa toiveistanne ja odotuksistanne. Laadimme myös jäsenkyselyn aiheesta elokuun aikana.

Näkyvistä muutoksista olet jo varmaankin huomannut yhdistyksemme logon ja uudistetut kotisivut. Kesälomien jälkeen jatkamme niiden kehittämistä yhä informatiivisemmaksi ja jäseniä palveleviksi. Lisäksi Instagram ja Facebook-sivut on otettu käyttöön ja niihin lisätään sisältöä vähitellen. Ollessasi Sveitsi-aiheisissa tapahtumissa tai matkailemassa Sveitsissä olisi hienoa, jos jakaisit sosiaalisen median julkaisusi ja matkavihjeesi myös yhdistyksemme sivuille. Instagramissa @sysfinnland ja Facebookissa #sys.finnland.

75-vuotishistoriikin ensimmäinen luonnos on kommentoitavana, edellisen julkaisusta on kulunut jo 15 vuotta. Siihen tarvitaan vielä lisää kuvia. Jos arkistoistasi löytyy kuvia eri tapahtumista toivon sinun lähettävän sen meille osoitteeseen historiikki@sveitsi.fi lyhyen kuvauksen kera. Tarkastamme sen ja liitämme mahdollisesti osaksi historiikkia. Joka tapauksessa kuva tullaan lisäämään arkistoomme ja suunnittelemme niiden julkaisemisen kotisivuille.

Toiminnan aktivoimiseksi toiminnanjohtajan rekrytointi alkaa elokuussa. Jos tuttavapiirissäsi on aktiivinen, n. 30–40-vuotias Sveitsin ystävä hyvällä kielitaidolla, niin vinkkaa seuraamaan kotisivujamme ja Facebookia sekä hakemaan. Hakuilmoitus julkaistaan myös niillä.

Lähiaikojen tapahtumia on useita ja ne julkaistaan kotisivuillamme. Lahden Keskuskirjastossa alkoi juuri jäsenemme William Oeschin Sveitsi-aiheisten valokuvien näyttely. Näyttely kiertää kiinnostuneiden paikallisosastojen toimesta myös muualla Suomessa. Useat paikallisosastot järjestävät Erste August- eli Sveitsin kansallispäivän tapahtuman. Seuraa kotisivuja ja osallistu tapahtumiin. Voit osallistua kaikkien paikallisosastojen tapahtumiin, mikäli olet esimerkiksi käymässä järjestämispaikkakunnalla.

Vuoden suurin tapahtuma on 75-vuotisjuhlamme lauantaina 23.9. Helsingissä ravintola Sipulin talvipuutarhassa. Samalla julkaistaan historiikkimme ja jaetaan kaikille osallistujille. Muille historiikki toimitetaan myöhemmin. Kutsu juhlaan ja ilmoittautuminen julkaistaan lähempänä tilaisuutta.

Kesäterveisin,                                                          puheenjohtaja                            Tuomas Liukko