Aue-Symposium 2024: Generatiivinen tekoäly – innostuksen, skeptisyyden ja tasapainoisen näkökulman risteyskohdassa

Tietoa tapahtumasta:

AUE-säätiö kutsuu kaikki Sveitsin Ystävät tapahtumaan.

Tämän vuoden otsikolla Kulttuuri – tulevaisuuden arkisto: Generatiivinen tekoäly – innostuksen, skeptisyyden ja tasapainoisen näkökulman risteyskohdassa, Geraldine de Bastion (Konnektiv), Jana Pejoska (Aalto-yliopisto) ja Noah Bubenhofer (Zürichin yliopisto) keskustelevat (nykyaikaisen) teknologian ja erityisesti tekoälyn kanssa käytävän vuorovaikutuksen sosiaalisista ulottuvuuksista. Keskustelun ytimessä on tuttuun tapaan Suomen ja saksankielisen Euroopan vertailu. Paneelikeskustelun juontajana toimii Ruth Fulterer (NZZ).

Iltakeskustelumme jatkavat sarjan aiempien symposiumien perinnettä: Pyrimme jälleen kerran pääsemään kyseisiä maita ja kulttuureja koskevan yleisen tiedon pinnan alle. Kysymysten valikoima on laaja: Millä tavalla yhteiskunnaliset arvot vaikuttavat siihen, miten kussakin maassa suhtaudutaan teknologioihin? Millainen rooli syrjäytyneillä ryhmillä on, myös maailmanlaajuisessa kontekstissa? Eivätkö teknologiset uudistukset ole aina olleet erottamaton osa elämäämme? Miten ihmisen ja koneen välinen suhde muuttuu tekoälyn kehittyessä? Entä miten eri sukupolvet suhtautuvat alan nykyiseen ja tulevaan kehitykseen? Haluamme kuitenkin keskittyä myös konkreettisiin lainsäädännöllisiin ja poliittisiin lähestymistapoihin. Miten verrattain pienet valtiot, joilla on vain harvoja luonnonvaroja, voisivat käyttää nykyaikaista teknologiaa taloutensa vahvistamiseksi? Miten ne edistävät sekä avointa että kriittistä suhtautumista teknologiaan koulutusalalla? Entä millainen rooli EU:n kaltaisilla valtioiden yhteenliittymillä on kansallisten strategioiden kehittämisessä?

Ohjelma:

17:00 Tilaisuus alkaa 

Tervehdyssanat: Sveitsin Suomen-suurlähettiläs Sabrina Dallafior Matter 

Avaussanat: FT Annamari Arrakoski-Engardt, Aue-säätiön hallituksen puheenjohtaja 

Keynote-puheenvuoro: Geraldine de Bastion (Konnektiv) 

Paneelikeskustelu: Geraldine de Bastion (Konnektiv), Jana Pejoska (Aalto-yliopisto) ja Noah Bubenhofer (Zürichin yliopisto), juontajana Ruth Fulterer (NZZ) 

Yleisökeskustelu 

18:45 Vastaanotto 

19:30 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden päätteeksi Sveitsin Helsingin-suurlähetystö toivottaa kaikki osallistujat tervetulleeksi pienelle vastaanotolle.

Tapahtuma on englanniksi. Osallistuminen on kaikille avointa ja maksutonta.

Paikka:

Paikka: Sveitsin Helsingin-suurlähetystö (Kalliolinnantie 16 A)

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen 23. syyskuuta mennessä: https://www.aue-stiftung.org/aue-symposiumit/ilmoittaudu/

Lisätiedot:

Lisätietoja antaa Aue-Säätiön toiminnanjohtaja Johanna Hovilainen / hovilainen@aue-stiftung.org