Tietoa meistä

ylläpitäen ja kehittäen suomalaisten ja sveitsiläisten välisiä ystävyyssuhteita

Tarkoituksenamme on tehdä Suomessa tunnetuksi sveitsiläistä yhteiskuntaa, luontoa, historiaa sekä kulttuuri- ja talouselämää; ylläpitää ja kehittää hyviä suhteita järjestämällä erityyppisiä esitelmä- ja infotilaisuuksia, kulttuuritapahtumia, retkiä ja illanviettoja.

Yhdistyksen toimintaa johtaa hallitus. Yhdeksän paikallisosastoa vastaa koko Suomen kattavasta toiminnasta. Jäsen kuuluu kotikuntansa mukaiseen paikallisosastoon, mutta osallistuminen muiden paikallisosastojen toimintaan vaikka lomamatkan aikana on suositeltavaa.

Sääntömme löydät täältä.

Toimintamuotoja

Jäsenille lähetetään vuosittain kaksi jäsenkirjettä ja saksan- sekä osittain suomenkielinen “Finnland Magazin” -jäsenlehti.

Sveitsin kansallispäivän (1.8.) tilaisuudet sekä raclette, fondue ja sveitsiläisen ruoan illat ovat perusohjelmaa kaikissa paikalliosastoissa.

Yhdistyksen toimintaan kuuluvat julkiset tilaisuudet, kuten esitelmä- ja elokuvaillat, matkailutilaisuudet, konsertit ja näyttelyt sekä ohjelmalliset illanvietot ja retket. 75 vuotisen toimintansa aikana yhdistys on vastaanottanut korkeatasoisia ja arvovaltaisia sveitsiläisiä tutkijoita, asiantuntijoita ja taiteilijoita, jotka ovat tehneet maansa yhteiskuntaelämän ja kulttuurin eri aloja tunnetuksi suomalaiselle yleisölle. Usein nämä tilaisuudet on järjestetty yhteistoiminnassa Sveitsin suurlähetystön kanssa.

Yhdistyksen historiaa ja tavoitteita

Yhdistyksemme perustettiin 8. huhtikuuta 1948, Sveitsissä pari vuotta aikaisemmin perustetun Sveitsin Suomen Ystävien yhdistyksen (Schweizerische Vereinigung der Freunde Finnlands) innostamana. Yhdistyksen nimeksi valittiin Sveitsin Ystävät Suomessa (SYS).

Sääntöihin kirjattiin seuraavat tavoitteet:

  • Tehdä Suomessa tunnetuksi Sveitsin nykyisen yhteiskuntaelämän eri aloilla vallitsevia oloja, luontoa ja historiaa ja kulttuurielämän saavutuksia sekä kaikin puolin kehittää ja edistää Suomen ja Sveitsin välisiä hyviä suhteita. Yhdistyksen toiminnalle on antanut painoarvoa se seikka, ettei maidemme välille ole - Sveitsin valtiomuodosta johtuen - solmittu kulttuurisopimusta.
  • Yhdistys pyrkii resurssiensa puitteissa edistämään kulttuurivaihtoa Sveitsin suurlähetystön ja Suomen Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.